Nieuws

Skateparade sluit af met record26 september 2021

Afgelopen vrijdag reden we onze laatste Skateparade van 2021. Met 550 deelnemers was de parade soms bijna een kilometer lang. Wij hopen dat jullie hebben genoten, wij vonden het geweldig!

Dit seizoen begon als een verrassing. De regels werden versoepeld en als sportevenement kregen we toestemming van de gemeente om weer te gaan rijden! En jullie wilde graag rijden πŸ™‚ Al bij de start van het seizoen stonden jullie met 300 skaters klaar om door de stad te trekken.

Nu sluiten we het seizoen af met een verdubbeling van het aantal deelnemers (tov 2019). Ondra (voorzitter Stichting Utrecht Skate Parade): "We zijn heel dankbaar dat we weer mochten rijden dit jaar. Dit overweldigende succes was niet mogelijk geweest zonder alle vrijwilligers en sponsoren die iedere week de Skateparade mogelijk maken."

De Skateparade rijdt van mei t/m september. We zien jullie weer bij de opening van het 2022 seizoen op 6 mei.

Morgen white-skate23 september 2021

Deze wil je niet missen: de laatste #skateparade van dit seizoen. Morgenavond 20.00 rijden we weg vanaf het Lucasbolwerk.
Het thema: white! Dus haal alle witte kleding maar uit de kast βšͺ️βšͺ️βšͺ️

We gaan rollen!17 september 2021

Vanavond hebben we meer geluk! De voorlaatste skate van dit seizoen alweer. Meld je nog snel even aan en zorg dat je om 20.00 klaar staat op het Lucasbolwerk πŸ™ŒπŸΌ

Morgen weer een nieuwe Skateparade16 september 2021

Nog slechts 2️⃣ Skateparades te gaan dit jaar! Met wie moet jij zeker nog meedoen? Morgen een nieuwe kans voor de route van vorige week.

Doe jij mee? Meld je dan hierboven aan ⬆️

Tot volgende week!10 september 2021

Helaas, de skates kunnen vanavond in de kast blijven. Met de regen die nu nog op de radar staat verwachten we niet dat de straten droog zijn voordat we eroverheen rollen. We zullen de skate afgelasten voor vanavond β˜” Hopelijk hebben we volgende week meer geluk!

Rijden we vanavond? 10 september 2021

Rijden we vanavond? Ja! Tenzij we het moeten afgelasten 🌧

Hier lees je of we rijden en hoe de besluitvorming werkt.
Met 400-500 skaters door de stad rijden vergt een goede voorbereiding. Hoe goed de voorbereiding ook, het weer hebben we niet in de hand. Om veilig te kunnen rijden moet het (wegdek) droog zijn. Zonder tegenbericht rijden we iedere vrijdagavond met de Skateparade! Als we moeten aflassen hoor je dat uiterlijk om 18:30 via onze social media kanalen. Ook gaat het stoplicht hierboven kleurt rood in het geval we niet veilig door de stad kunnen rijden.

Voor vanavond? Nog even duimen en de berichtgeving in de gaten houden!

Perry Skate met Sander Hoogendoorn24 augustus 2021

Aanstaande vrijdag een speciale editie van de Skateparade: de Perry-skate! Net als in 2019 kleuren we helemaal rood en houden we pauze naast de winkel op het Vredenburg. Tijdens deze editie staat niemand minder dan 3FM dj Sander Hoogendoorn op de wagen om de juiste plaatjes te draaien! Nodig dus je vrienden uit voor deze speciale editie! 🀩

20/08: we gaan rollen! 20 augustus 2021

Zorg ervoor dat je bent aangemeld want we gaan rollen vanavond!πŸ˜„De aanmeldingen zorgen ervoor dat wij kunnen monitoren hoeveel deelnemers er zijn & zijn een voorwaarden om op dit moment de Skateparade te mogen organiseren!

Nieuwe route online18 augustus 2021

Hebben jullie de route voor deze week al gezien? We gaan klimmen en dalen: zowel de daalsetunnel, als de Dafne Schippersbrug en de gele brug zitten in de route. Vanaf nu kun je je ook weer aanmelden!

We gaan weer skaten! 6 augustus 2021

πŸ’¨ .. de straten worden nog even droog geblazen door de wind, zodat wij er vanaf 20.00 weer overheen kunnen rollen! Dus meld je aan en op naar het Lucasbolwerk vanavond! πŸ˜„

Morgen weer!5 augustus 2021

Het is weer bijna vrijdag! Vergeet je je niet aan te melden? Klik op 'aanmelden'

We gaan rollen!!30 juli 2021

Het was even spannend, maar we gaan skaten vanavond. Tot zo op het Lucasbolwerk! We hebben er zin in.

Aanmelden verplicht! 15 juli 2021

Ook deze week mogen we weer! Twee wijzigingen ten opzichte van vorige week:
1️⃣ Vanaf deze week is het verplicht om je aan te melden via de website. Dit kan hierboven onder het kopje Aanmelden.
2️⃣ Afgelopen week hebben sommige mensen Mijnten Schaats- & Skeelersport moeten missen met de skateverhuur, maar vanaf deze week zijn ze weer van de partij!

Ben je erbij? Vrijdag 9 juli de eerste Skateparade! 3 juli 2021

YES! 😁 Afgelopen weken hebben wij alles op alles gezet om weer te kunnen gaan rollen. En dit wordt beloond: komende week verwachten wij de benodigde vergunning binnen te krijgen!

Dit betekent dat vrijdag 9 juli de eerste Utrecht Skateparade van 2021 plaatsvindt.

Kom weer met ons meerollen onder begeleiding van geweldige muziek terwijl de verkeersregelaars al het andere verkeer voor je stilzetten. Sportief en gezellig door Utrecht! We rollen om 20.00 uur weg vanaf het Lucasbolwerk.

Tijdens het verzamelen, de pauze en na afloop van de Skateparade zorgen we met z’n allen voor 1,5 meter afstand. Check de spelregels voor de overige coronamaatregelen tijdens de Skateparade.

Doe jij mee? Schrijf je in via het Facebook-evenement!

Ben je in de afgelopen 4 weken positief getest op corona, heb je corona-gerelateerde klachten of zit je in thuis-quarantaine omdat je in contact bent geweest met iemand die positief getest is op corona? Dan kun je niet deelnemen aan de Skateparade.

We gaan weer rijden!3 juli 2021

Er is hard gewerkt de afgelopen weken door onze vrijwilligers om dit goede nieuws te brengen: we gaan weer rijden!
Houd onze website of Facebook-pagina in de gaten, we leggen de laatste hand aan de route, vergunning en maatregelen om dit zo snel mogelijk met jullie te delen.

Skateparade in 20218 mei 2021

Natuurlijk willen we allemaal heel graag rollen tijdens de Skateparade, maar kan het ook? Het korte antwoord: dat weten we nog niet. Met constant veranderende maatregelen en openingsplannen is het voor ons vrijwel onmogelijk om nu te zeggen of we dit jaar Skateparades kunnen organiseren en hoe het evenement er dan precies uit komt te zien. We houden achter de schermen in ieder geval alles in de gaten: zodra we iets kunnen, komen we met een plan!